Välutbildad personal allt viktigare

Högskolan i Gävle anordnar återkommande ingenjörsträffar för gymnasieelever på natur- och teknikprogrammen för att berätta om vilka utbildnings- och jobbmöjligheter som finns för dem som väljer att utbilda sig till ingenjörer. I samband med det brukar även lokala företag vara med för att berätta om sina framtida rekryteringsbehov.
- Söderhamn Nära deltar för att visa att även ett kommunalt bolag har behov av ingenjörer och annan välutbildad personal, säger personalchef Lena Sandin.

Ingenjörsyrket är viktigt och i framtiden behövs allt fler ingenjörer, även inom kommunala bolag som Söderhamn Nära. Det är därför Högskolan i Gävle tillsammans med lokala företag vill berätta om möjligheter för, och framtida behov av, just välutbildade ingenjörer.

Att högskolorna lyckas locka gymnasieelever till tekniska utbildningar är helt avgörande för teknikorienterade företag.
- För vår del måste vi redan nu planera för framtida behov. Dels ställs det allt större krav på att personal som ska anställas har en gedigen utbildning, men även pensionsavgångar inom många tekniska sektorer är en bidragande orsak, säger Lena Sandin.

De tekniska utbildningarna har blivit fler de senaste åren och många högskolor erbjuder tekniska utbildningar inom en rad olika områden.
På Högskolan Gävle finns det en speciell utbildning som erbjuder eleverna en unik möjlighet till gedigen och betald praktik. Utbildningen är en fyraårig så kallad Co-op utbildning i Miljöteknik. Söderhamn Nära har vid flera tillfällen haft nära samarbete med Högskolan i Gävle och andra yrkeshögskolor.
- Det här är samarbeten som dessutom har lett till att elever har fått anställning på Söderhamn Nära, säger Lena Sandin.

Kundservice

Ordinarie öppettider
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Besök oss gärna på
Stabbläggaregatan 11
826 37 Söderhamn

Till toppen