Våra produkter

Söderhamn Nära har tre varianter av uppkoppling och vilken du kan välja beror på var du bor.
Bredband via kabel-TV och fiber-LAN kräver att din lägenhet eller fastighet är uppkopplat till Söderhamn Näras stadsnät. Har du inte någon fast uppkoppling kan du istället välja ADSL.

Bredband via ADSL

Med ADSL skickar du data över teleledningen samtidigt som den vanliga telefonen fungerar som vanligt. Detta är möjligt genom att data och telefoni använder olika frekvenser. I telefonjacket sätter du en liten dosa, så kallad splitter, som skiljer datatrafiken från telefonin. Splittern skickar data till dit ADSL-modem och telefonsamtal till din telefon.
ADSL-tekniken medger en maximal hastighet på upp till 24 Mbit/s från Internet till din dator och upp till 1 Mbit/s från din dator till Internet.

Om du har ADSL-uppkoppling via fast telefoni och säger upp abonnemanget hos din telefonoperatör händer följande:
• Din månadsavgift höjs med 75 kronor/månad (hyresavgift som ledningsägaren tar ut)
• Du får betala en engångsavgift på 140 kronor (engångskostnad från ledningsägaren)
OBS! Du behöver inte meddela Söderhamn Nära att du sagt upp ditt fasta telefonabonnemang - vi får den informationen från ledningsägaren

Bredband via kabel-TV

Uppkoppling via kabel-TV-modem som utnyttjar kabel-TV-nätet till internetkommunikation.
Du kan välja mellan hastigheterna 0,5 Mb, 8 MB och 30 Mb.
När du tecknar ditt abonnemang tillkommer en engångskostnad på 400 kronor för modemet. Du kan betala med kort i vår reception eller lägga kostnaden på din nästa faktura.
Uppsägningstid 1 kalendermånad.

Bredband via LAN

LAN är bredband som levereras via optofiber och vidare ut till dig via ett fastighetsnät och ett datauttag. Väljer du att ansluta dig till LAN får du den snabbaste uppkopplingen som går att få och du kommer att vara väl rustad för att ta emot framtidens Internettjänster.

För att kunna välja vår LAN lösning måste din fastighet ha ett fastighetsnät och vara ansluten till stadsnätet. Du behöver inget modem för att koppla upp dig. Anslutning görs direkt med en nätverkskabel i datauttaget.

Välj rätt hastighet

0,5/0,5 Mbps. För dig som använder internet sporadiskt, läser lite mail och ibland läser en e-tidning.

10/10 Mbps. För dig som vill ha en trygg anslutning att utföra dina viktigaste ärenden med. Skicka e-post, surfa och strömma musik.

30/10 Mbps. För dig som vill surfa snabbt, spela online, strömma TV och musik. Bra för hemmet där flera delar på anslutningen.

100/10 Mbps. För dig som vill strömma film i HD, spela online och ladda ner tunga filer, gärna samtidigt och på flera datorer.

100/100 Mbps. För dig som vill ha snabb uppkoppling åt båda hållen och kunna skicka och ta emot filer med samma snabba hastighet.

Mer information om fiber kan du läsa under fliken "Allt om fiber".

Uppsägningstid 1 kalendermånad.

Övriga produkter

IP-telefoni
IP-telefoni kräver att du har ett bredbandsabonnemang där du ansluter en IP-telefoniadapter
Gå in på www.prisjakt.nu för att hitta den leverantör som passar dig och som kan ge dig bästa pris.

Kabel-TV
Du kan välja mellan det analoga basutbudet med 18 kanaler eller det digitala utbudet som ger dig möjlighet att välja mellan olika programpaket och kanaler. I dagsläget kan du se cirka 80 kanaler via Söderhamn Näras digitala utbud.
Du kan läsa mer omkanalutbud, paket och priser under fliken Kabel-TV.

Till toppen