Stort intresse för bredband

I onsdags hade Söderhamns kommunbygderåd, Allis, årsmöte. I samband med det bjöd man in representanter från kommunen, Söderhamn Nära, Region Gävleborg och Telia för att diskutera den framtida bredbandsutbyggnaden på landsbygden.

Att intresset för bredbandsutbyggnaden på landsbygden är ett högintressant ämne stod klart när drygt 50 personer som bor på och representerar byarna runt om i Söderhamns kommun samlades på Ljusne Folkets hus.

Det här var inte första gången som Söderhamn Nära var ute och informerade om bredbandsutbyggnaden, men vad som var nytt vid det här tillfället var att Allis lyckats bjuda in representanter från alla aktörer som på ett eller annat sätt är med och påverkar den framtida bredbandsutbyggnaden i kommunen. Tack vare det kunde besökarna få bra svar på de flesta av sina frågor och funderingar. En hel del frågetecken, som till exempel tidsplaner för bredbandsutbyggnaden, hur de ekonomiska reglerna för landsbygdsprojekten ser ut och vem som har ansvar för kommunikationen där ADSL-anslutningarna stängs ner, kunde rätas ut.

När mötet avslutades kunde man dessutom konstatera att ett brett samarbete mellan alla aktörer och inblandade är det viktigaste av allt för att vi så snabbt som möjligt ska få bredband till så många som möjligt.

Du som vill veta mer om bredbandsutbyggnaden i kommunen kan klicka här.

Till toppen