Så här arbetar Söderhamn Nära i coronasituationen

När vi nu är i den här coronasituationen vill vi på Söderhamn Nära berätta om hur vi arbetar just nu.

Eftersom Söderhamn Nära är ett samhällsviktigt bolag med ansvar för vatten, avlopp, elnät, bredband, fjärrvärme, renhållning samt kommunen och Hälsinglands Utbildningsförbunds IT-support är det viktigt att alla våra verksamheter hålls igång. I dagsläget bedrivs våra verksamheter i princip som vanligt. Vi har dock infört några försiktighetsåtgärder för att skydda vår personal, men även våra användare runt om i kommunen.

En viktig åtgärd som vi infört är att våra tekniker för närvarande inte gör några planerade hembesök. Det berör främst mätarbyten och fiberinstallationer. Vi gör fortfarande akuta hembesök, men då alltid efter vissa säkerhetsrutiner, allt för att minimera kontakterna mellan oss och våra kunder.

Internt mellan arbetslag, avdelningar och personal har vi också infört en del restriktioner för att minska smittspridningen och för att minimera risken att personal som har liknande funktioner inte ska riskera att insjukna samtidigt. Vi har bland annat infört restriktioner vad gäller personal- och arbetsmöten, där vi i möjligaste mån genomför dem via telefon- och videosamtal. Dessutom har vi satt upp regler för hur många som samtidigt får vistas i lunchrum och andra gemensamma utrymmen.

Söderhamn Näras kundservice är fortfarande öppen men även där har vi satt upp vissa regler och restriktioner. Besökare får till exempel inte passera receptionen om de inte har bokade möten med någon i personalen och övriga besökare ombeds hålla ett respektfullt avstånd till receptionisten.

Vi försöker också i möjligaste mån lösa kundärenden via telefon, mejl och hemsidan. För att även i fortsättningen minimera antalet personliga besök uppmanar kundservice alla som har ett ärende till oss att i första hand använda sig av telefon, mejl och hemsidan. Särskilt hemsidan är ett mycket bra verktyg för att lösa de flesta ärenden som till exempel flyttar och beställning av tjänster. På hemsidan finns det flera enkla formulär att använda sig av och som löser de allra flesta frågorna.

Med dessa försiktighetsåtgärder känner vi oss trygga med att våra verksamheter ska kunna fortsätta ungefär som vanligt och att även du ska känna dig trygg med att Söderhamn Näras verksamheter levererar som de ska.

Kundservice

Ordinarie öppettider
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Besök oss gärna på
Stabbläggaregatan 11
826 37 Söderhamn

Till toppen