Viasat blir bara V

Den 1 juni 2020 bytte NENT Group namn och varumärke på Viasats TV-kanaler. Det nya V-varumärket kommer att ersätta det nuvarande Viasat-varumärket och kommer att definiera namn, logotyper och visuell identitet för NENT Groups sport, film och seriekanaler.

Vad heter nya kanalpaketen?
Viasat Film > V Series & Film
Viasat Sport > V Sport
Viasat Film & Sport > V Premium

Vad heter nya kanalerna?
Viasat Sport > V Sport 1
Viasat Fotboll > V Sport Football
Viasat Hockey > V Sport Hockey
Viasat Motor > V Sport Motor
Viasat Sport Premium > V Sport Premium
Viasat Golf > V Sport Golf
Viasat Sport Extra > V Sport Extra
Viasat Film Premiere > V Film Premiere
Viasat Film Action > V Film Action
Viasat Film Family > V Film Family
Viasat Film Hits > V Film Hits
Viasat Series > V Series

Vad står V för?
Nent behåller V från Viasat men släpper Viasat-namnet för deras kanaler. V representerar den klassiska V-ikonen som de har byggt upp i över 30 år och varumärket har en stark igenkänning på alla marknader de verkar på. Det representerar allt de är på alla deras kanaler; Premiumunderhållning med sport, serier och film.

Vad kommer att hända med Viasat-varumärket?
Namnbytet gäller endast för NENT Groups Viasat TV-kanaler. Viasat Consumer-varumärket förblir oförändrat. I oktober 2019 tillkännagav NENT Group ett avtal om att slå ihop Viasat Consumer, dess satellit-betal-TV och bredbandsdistribution med Telenors Canal Digital i ett nytt joint venture. JV:t är föremål för godkännande från EU och förväntas vara klar under första halvåret 2020. NENT Group behåller sina betal-TV-kanaler, som kommer att fortsätta distribueras genom ett brett spektrum av partners. Viasat Consumer-varumärket förblir oförändrat.

Kommer även Viasat World-kanalerna förändras?
Nej, Viasat World-kanalerna(History, Explore och Nature) är inte en del av varumärkesförändringen och förblir oförändrade. Dessa kanaler är inte ägda av NENT Group.

Kommer innehållen i paketen att ändras?
Nej

Kommer det ske prishöjning på paketen?
Nej

Ändrar kanalerna innehåll och profil?
Nej, den förändring som sker påverkar endast varumärkesnamnen för paket och kanaler samt byte av logotyper. Innehållet på kanalerna blir densamma.

Kommer Viaplay att bli påverkat?
Varumärkesändringen av kanaler och paket kommer inte att påverka varumärket Viaplay. Existerande varumärkesguidelines för Viaplay kvarstår oförändrade.

Kommer Viaplay vara inkluderat i paketen på samma sätt som tidigare?
Ja. Det kommer inte vara några ändringar i produkten.

Till toppen