Vi har elavtal för alla

Vi har flera olika elavtal för att du ska kunna hitta det som passar dig allra bäst. Välj mellan fasta och trygga elavtal upp till tre år eller rörliga avtal för dig som vill vara aktiv och hålla koll på elmarknaden.

Om du vill använda elen under den tid på dygnet när den är som billigast erbjuder vi Timspotpris. Vilket innebär att du betalar utifrån vad elen kostar på elmarknaden för den timmen du använder den. Alla våra elavtal kommer från 100 procent förnybara energikällor så som vatten, vind och biokraft.

 

Fast pris

När du tecknar ett fastprisavtal försäkrar du dig om ett förutbestämt pris på den el du förbrukar. Elpriset varierar beroende på hur långt avtal du tecknar (se priser under Teckna elavtal). Om du vill ägna så lite tid och kraft som möjligt åt att följa elprisets utveckling, bör du teckna att avtal som gäller under en längre tid.

Vi erbjuder olika långa elavtal, längden på avtalet påverkar ditt fasta elpris. Du väljer själv om ditt fasta avtal ska sträcka sig över ett, två eller tre år. Innan avtalstiden går ut får du givetvis ett nytt avtalserbjudande från oss.

Teckna fast elavtal här.

Rörligt pris

När du tecknar avtal på rörligt elpris så gäller avtalet tillsvidare. På köpet får du flexibiliteten att, med en månads varsel, teckna ett fast elprisavtal med Söderhamn Nära.

Varje månad justeras priset efter den nordiska elmarknaden som både kan gå upp och ner. Det kan vara bra att vara beredd på plötsliga prisändringar på elmarknaden om man har ett rörligt elavtal

Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Teckna rörligt elavtal här.

Timspotspris

Timspotpris är elavtalet för dig som vill ha koll på din elförbrukning, timme för timme. Vet du när elpriset är högt eller lågt kan du också göra aktiva val i din vardag för att sänka elräkningen.

Genom avtalet Timspotpris så betalar du marknadspriset för din förbrukade el, den timme du förbrukar den. Då elpriset varierar under dagen kan du spara pengar om du kan tänka dig att till exempel köra diskmaskinen eller tvätta på de billigare timmarna på dygnet. Hur mycket timmätningen påverkar dina elkostnader är dock individuellt, och beror bland annat på vilken utrustning som körs och givetvis när på dygnet den körs.

Normalt är elpriset billigast under natten och dyrast på morgonen och kvällen. Vidare är det vanligen lägre priser under helgdagar.

Om du vill bli timpriskund hos oss behöver du kontakta kundtjänst för att knyta ett elavtal.

Detta betalar du:
Timpriset från Nordpools spotpris med påslag på 4,9 öre/kWh. Kostnader tillkommer för elcertifikat och moms samt en fast månadsavgift på 39 kr inkl. moms.

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras utan där räknas allt om till ett belopp och en månadsförbrukning.

Teckna avtal med timspotpris:
Vill du teckna ett avtal med timspotpris, eller har frågor om avtalet, kontakta då kundtjänst på info@soderhamnnara.se

 

Anvisningspris och övergångspris
Genom att teckna elprisavtal kan du sänka dina elkostnader och undvika anvisningspris eller övergångspris som är det pris du får om du inte gör något aktivt val.

Övergångspris tillämpar vi om du inte gör ett aktivt val vid omteckning och anvisningspris tillämpar vi om du inte gör ett aktivt val då du tecknar ett nytt elnätsavtal i samband med flytt.

Anvisningspris

Om du som kund inte gör ett aktivt val av elhandelsföretag då du tecknar ett nytt elnätsavtal får du per automatik ett anvisningspris från oss. Vi rekommenderar dig att teckna ett elhandelsavtal med oss. Det sparar du pengar på.

Teckna elavtal här: www.soderhamnnara.se/teckna.html


Du kan när som helst teckna ett av dessa avtal när du har ett anvisningspris. När du väljer el från ditt lokala elbolag, går pengarna tillbaka och gör nytta i regionen där du bor.


Prissättning från 1 januari 2021

Från den 1 januari 2021 gäller en ny prissättning på anvisningspris. Det innebär att anvisningspriset blir rörligt och justeras varje månad efter elmarknadens pris. Ett påslag, elcertifikatavgift och en ny fast avgift tillkommer.


Anvisningspris föregående månad (ändras månadsvis).

Rörligt elpris + påslag + elcertifikat + 25% moms: öre/kWh.
En fast månadsavgift på 49 kronor tillkommer.


Jämförpriser föregående månad.

Förbrukning

2000

5000

20 000

Elområde 2 (öre/kWh)


Använd gärna prisjämförelsesajter för att jämföra med andra leverantörers priser.Gör ett aktivt val

Vi rekommenderar att du väljer ett fast eller rörligt elavtal från oss. Det sparar du pengar på.

Var tredje månad påminner vi alla våra anvisningskunder att de har ett anvisat elpris. Det gör vi för att våra kunder ska uppmärksammas om möjligheterna till ett fördelaktigare elpris..

Övergångspris

Du får ett övergångspris om ditt elavtal löper ut och du inte tecknar något nytt elavtal. övergångspris ändras sällan och är därmed relativt högt. Vi råder dig som har ett övergångspris att teckna ett elhandelsavtal här. Du kan när som helst teckna ett av dessa avtal när du har ett övergångspris.


Priser från 2021-04-01

Elpris: 72 öre/kWh
Moms: 25 %
Summa: 90 öre/kWh
Fast avgift på 39 kr/mån
 

Jämförpriser (öre/kWh)

Förbrukning kWh

2000

5000

20 000

Elområde

1 - 4 pris

(öre/kWh)

113,40

99,36

92,34


Elnätsavgifter från ditt lokala elnätsföretag tillkommer.

Till toppen