Vilket elavtal ska jag välja?

Vi har flera olika elavtal för att du ska kunna hitta det som passar dig bäst. Oavsett vilket elavtal du väljer kommer du alltid att få 100 % förnybar el från oss.

Kvinna sitter med en Ipad vid ett bord. Gröna växter i bakgrunden.


Våra elavtal


Bundet profilpris

Elmarknaden har förändrats och vi behöver tänka nytt. Bundet profilpris är ett modernt elavtal i två delar. Huvuddelen är fast under hela avtalsperioden. Den andra delen – profilen – varierar varje månad. Profilpriset beror på hur elen används under dygnet och hur elen prissätts per timme på börsen. Påverka priset på din faktura och bidra till en bättre miljö genom att styra din elanvändning när elpriset på börsen är lågt.

 • • Huvuddelen av avtalet är fast.
  • Möjlighet att påverka en del av priset.
  • Förmånligt upplägg utan höga påslag.

 

Välj mellan avtal på 1 eller 2 år.

Teckna Bundet profilpris

IndeXel Månad

Elmarknaden kan vara instabil och priserna kan svänga snabbt mellan högt och lågt. Med IndeXel från Söderhamn Nära Elhandel får du ett elpris som följer, men dämpar svängningarna. Vårt erfarna elhandelsteam gör prognoser och köper in el löpande över en 12 månaders period. På så sätt kan vi jämna ut pristoppar och -dalar och kan därmed erbjuda dig ett schysst pris och en jämnare och tryggare månadskostnad över tid.

IndeXel Månad passar dig som vill ha bra kontroll på din månadsekonomi och samtidigt luta dig tillbaka utan extra oro. Du betalar samma utjämnade och uträknande pris under hela månaden oavsett när du förbrukar elen.

 • • Tryggt förvaltat av vårt elhandelsteam.
  • Stabilare än ett vanligt månadsprisavtal.
  • Jämnare priskurva.
 •  

Teckna IndeXel Månad

IndeXel Timme

Elmarknaden kan vara instabil och priserna kan svänga snabbt mellan högt och lågt. Med IndeXel från Söderhamn Nära Elhandel får du ett elpris som följer, men dämpar svängningarna. Vårt erfarna elhandelsteam gör prognoser och köper in el löpande över en 12 månaders period. På så sätt kan vi jämna ut pristoppar och -dalar och kan därmed erbjuda dig ett schysst pris och en jämnare och tryggare månadskostnad över tid.

IndeXel Timme ger dig möjlighet att anpassa din elförbrukning för lägre kostnad. Ladda elbilen på natten och undvik att använda torktumlaren när elen är dyrast. Det ger en mer kontrollerad månadskostnad.

 • • Tryggt förvaltat av vårt elhandelsteam.
  • Stabilare än ett vanligt timprisavtal.
  • Jämnare priskurva.
 •  

Teckna IndeXel Timme

Rörligt pris

Om du vill kunna ta del av låga elpriser men samtidigt är beredd att ta risken med att priset snabbt kan höjas, kan du välja ett rörligt elpris. Det rörliga elpriset justeras varje månad efter den nordiska elmarknaden. Priset kan alltså röra sig både uppåt och nedåt från månad till månad.

Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Teckna rörligt elavtal här.

Timpris (Rörligt elpris timme för timme)

Timpris är elavtalet för dig som vill ha koll på din elförbrukning, timme för timme. Timpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har då möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta, köra diskmaskinen eller ladda elbilen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst.

Detta betalar du:
Ett pris per timme som baseras på Nordpools spotmarknad, våra faktiska inköpskostnader för balansansvar, ursprungsgarantier, SVK avgift, avtalat påslag (4,9 öre/kWh) och elcertifikat samt en fast månadsavgift på 39 kr inkl. moms.

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras. Där har det räknats om till ett belopp och en månadsförbrukning.

Teckna avtal med timpris:
Vill du teckna ett avtal med timpris gå in på Teckna elavtal och teckna avtalet där eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Vi köper din förnybara överskottsel

Vi tycker att alla ska kunna producera sin egen el genom till exempel solceller eller ett eget vindkraftverk, så kallad mikroproduktion. Om du producerar mer el än du själv använder går det alldeles utmärkt att ansluta din anläggning till elnätet för att kunna sälja överskottet till oss.

Ersättning för din el

Vi erbjuder ersättning timme mot timme, det vill säga rörligt elpris timme för timme.

Teckna avtal

För att kunna sälja din el till oss måste du teckna avtal. Det gör du enkelt genom att gå in på sidan Teckna elavtal, fylla i din adress och gå igenom ett par steg.

Vill du veta mer innan du tecknar avtal? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Undvik anvisningspris och övergångspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris. Även övergångspris är en dyrare avtalsform som du får om ditt tidigare elavtal löper ut och du inte aktivt tecknar ett nytt. Passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Läs mer om anvisningspris här och övergångspris här.