Vilket elavtal ska jag välja?

Vi har flera olika elavtal för att du ska kunna hitta det som passar dig bäst. Oavsett vilket elavtal du väljer kommer du alltid att få 100 % förnybar el från oss.

Kvinna sitter med en Ipad vid ett bord. Gröna växter i bakgrunden.


Våra elavtal

Just nu erbjuder vi endast rörliga elavtal. Eftersom läget på elmarknaden är så osäkert på grund av världsläget har vi valt att inte erbjuda fastprisavtal.


Rörligt pris

Om du vill kunna ta del av låga elpriser men samtidigt är beredd att ta risken med att priset snabbt kan höjas, kan du välja ett rörligt elpris. Det rörliga elpriset justeras varje månad efter den nordiska elmarknaden. Priset kan alltså röra sig både uppåt och nedåt från månad till månad.

Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Teckna rörligt elavtal här.

Timpris (Rörligt elpris timme för timme)

Timpris är elavtalet för dig som vill ha koll på din elförbrukning, timme för timme. Timpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har då möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta, köra diskmaskinen eller ladda elbilen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst.

Detta betalar du:
Ett pris per timme som baseras på Nordpools spotmarknad, våra faktiska inköpskostnader för balansansvar, ursprungsgarantier, SVK avgift, avtalat påslag (4,9 öre/kWh) och elcertifikat samt en fast månadsavgift på 39 kr inkl. moms.

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras. Där har det räknats om till ett belopp och en månadsförbrukning.

Teckna avtal med timpris:
Vill du teckna ett avtal med timpris gå in på Teckna elavtal och teckna avtalet där eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Vi erbjuder inte fastprisavtal

  • Just nu är energimarknaden rejält svängig och priset för el varierar mycket och vilket ökar riskerna både för dig som kund och oss som elleverantör. Det gör att vi har valt att inte erbjuda fastprisavtal. Vi tittar på att lansera andra typer av produkter som alternativ till fastprisavtal inom kort.

  • En del elhandelsföretag fortsätter att erbjuda fastprisavtal med längre bindningstider, och till extremt höga priser. Om man trots detta vill binda priset så bör man komma ihåg att prisnivån blir extremt hög under hela bindningstiden.

Vi köper din förnybara överskottsel

Vi tycker att alla ska kunna producera sin egen el genom till exempel solceller eller ett eget vindkraftverk, så kallad mikroproduktion. Om du producerar mer el än du själv använder går det alldeles utmärkt att ansluta din anläggning till elnätet för att kunna sälja överskottet till oss.

Ersättning för din el

Vi erbjuder ersättning timme mot timme, det vill säga rörligt elpris timme för timme.

Teckna avtal

För att kunna sälja din el till oss måste du teckna avtal. Det gör du enkelt genom att gå in på sidan Teckna elavtal, fylla i din adress och gå igenom ett par steg.

Vill du veta mer innan du tecknar avtal? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Undvik anvisningspris och övergångspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris. Även övergångspris är en dyrare avtalsform som du får om ditt tidigare elavtal löper ut och du inte aktivt tecknar ett nytt. Passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Läs mer om anvisningspris här och övergångspris här.