Miljövärden 2021 för våra tre fjärrvärmenät

Miljövärden för fjärrvärme redovisar fjärrvärmens miljöpåverkan föregående år och kan användas av fastighetsägare eller andra fjärrvärmekunder som gör miljöredovisningar för sina verksamheter.

Metoden som används för att beräkna miljöpåverkan är framtagen i samarbete mellan fastighets- och bostadsorganisationerna Fastighetsägarna, HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, Sveriges Allmännytta och Energiföretagen.

Fjärrvärmens miljövärden redovisas i tre perspektiv — hur effektiv resursanvändningen är, hur mycket koldioxid som släpps ut och hur stor andel fossila bränslen som används i varje fjärrvärmenät.

Miljövärdena är faktiska vad gäller fossila bränslen men beräknas med hjälp av schabloner för klimatpåverkan och resurseffektivitet. Därför kan det variera hur effektiv ett visst bränsle är och vilken klimatpåverkan det har. Det kan till exempel bero på hur bränslet har producerats, hur långt det har transporterats, vilken förbränningsteknik som har använts och vilken fuktighet bränslet har haft.

Här nedan presenteras värdena för våra tre fjärrvärmenät i Söderhamn, Ljusne och Sandarne.
Klicka på respektive bild för att förstora.

Söderhamn

Slutliga lokala miljövärden 2021

Ljusne

Slutliga lokala miljövärden 2021

Sandarne

Slutliga lokala miljövärden 2021

Kundservice

Öppettider
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Besök oss gärna på
Stabbläggaregatan 11
826 37 Söderhamn

Till toppen